Бойко Борисов в Плевен: Предсрочни избори споменати в меморандума.

Плевен днес


Лидерът на политическата партия ГЕРБ, Бойко Борисов, изрази своите притеснения относно актуалната ситуация в българското правителство по време на събитие в Плевен. Той подчерта, че е необходим преглед на работата на министрите от премиера Кирил Петков и вицепремиера Асен Василев, който очаква да се случи скоро. Описвайки отношенията в управлението, Борисов заяви, че взаимното доверие е намаляло значително и че е скептичен относно перспективите за възстановяване на по-позитивно сътрудничество.

Визитата на Борисов в Плевен беше по повод откриването на регионална академия на Младежи ГЕРБ. Събитието, посетено от над 100 млади хора от северозападния регион на България, беше организирано в партньорство с Фондация „Ханс Зайдел“ и Сдружение ГЕРБ. Участниците бяха приветствани също от председателя на Народното събрание, Росен Желязков, и кмета на Плевен, д-р Валентин Христов.

В допълнение, Борисов коментира стратегии в текущата политическа игра, като сравни действията на Кирил Петков, които той нарече „Харвардската стратегия“, отнасяща се до изкуствено създаден спор за позицията на външен министър, със своя собствена „стратегия Банкя“, предполагаща равно представителство от 50 на 50 на ГЕРБ в министерствата и държавните агенции. Напомня се също, че според меморандума, подписан между партиите Продължаваме промяната и Да България, ако се стигне до нерешими различия, правилната процедура е провеждането на нови избори.

Източник на информацията: PlevenZaPleven