Боксьорът Йосиф Панов е прогласен за Почетен гражданин на Плевен

Последни новини


Професионалният боксьор Йосиф Панов беше удостоен с високата титла „Почетен гражданин на Община Плевен“, след решение, взето единодушно от 34-те присъстващи общински съветници на заседание на Общинския съвет в Плевен. Предложението, първа точка в дневния ред, беше внесено от председателя доц. д-р Иван Малкодански, и предварително одобрено от Комисията по Наредба № 11 на ОбС – Плевен.

26-годишният Йосиф Панов вече се гордее с 23 победи в кариерата си като професионален боксьор, включително титлата за шампион на България през 2018 г., интернационален шампион през 2021 г. и световен шампион през 2023 г. Роден в Плевен на 14.04.1996 г., Панов е възпитаник на Спортно училище „Георги Бенковски“ и се отличава със своята спортна кариера още от аматьорския бокс, в който той е златен медалист от Републикански шампионат и бронзов медалист от Европейско първенство в Унгария. Освен това, представял е страната на Световното първенство по бокс в Казахстан през 2013 г., годината, в която спечели и приза за най-добър боксьор в България. Сред професионалните му успехи се откроява и приза „Най-красив нокаут“, спечелен през 2021 г.

Тържествената церемония по връчване на званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ ще се състои на 15 май, в рамките на Празника на Плевен, и ще бъде извършена от председателя на Общинския съвет и от кмета на общината.