БСП се явява като единствена алтернатива на управлението.

Общество


На пресконференция в Плевен днес Георги Свиленски, водач на листата на коалиция „БСП за България“ за 15-и изборен район – Плевен, заяви: „Влизаме в тези избори с ясната амбиция, че БСП е единствената алтернатива на сегашното управление на ‘сглобката’.“

Свиленски, който е заместник-председател на парламентарната група на БСП вече в три парламента, подчерта своята ангажираност към региона и град Плевен. Той подчерта важността на морала и последователността в политиката.

Свиленски изрази готовност да бъде „на терен“ по време на кампанията и въпреки че е водач на листа и в София. Вторият в листата, Стефан Бурджев, съобщи, че БСП има потенциала да спечели два мандата в района. „Ние от БСП сме стойностни хора и имаме национално обществено отговорно поведение“, допълни той.

Лидерът на БСП се обяви срещу „купеният вот“ и акцентира на притесненията за честността на вота, като сподели притесненията от действията на служебния кабинет. Средната възраст на листата се оказва 46 години и е съставена от десет кандидати от различни области на обществения живот.

Информацията в тази статия е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева от БТА.