Васил Евтимов доволен от игра, корекции и защита на Черноморец срещу Балкан.

БАСКЕТБОЛ Спорт


Главният треньор на баскетболния клуб Черноморец, Васил Евтимов, изрази удовлетворението си от подобрената игра на неговия отбор в последния двубой срещу Балкан. Той постигна победа, като с това изравни резултатите в полуфиналната серия. Евтимов призна своята отговорност за неуспеха в предишния мач, като обвини себе си и своя помощник за недостатъчно добрата подготовка на отбора.

Треньорът сподели следните впечатления след успеха: „Ключът към нашия успех беше защитата – съумяхме да ограничим съперника до едва 57 точки. Не помня друг случай през сезона, когато Балкан са били ограничени до такъв резултат, но занапред ще се стремим към победа, базирайки се върху силната защита. След първия мач аз поех отговорността си, признавайки, че не успях да подготвя играчите за игра в плейофите, което доведе до загубата. Сега показахме промяна, извършихме корекции в играта и възстановихме нашата контраатака. Днес вкарахме 21 точки срещу 10 за съперника, което е доказателство за нашия напредък, въпреки че броят на грешките си остава проблем и ще работим за неговото намаляване.“

Той продължи: „В Ботевград се радват на страхотна публика, която диша за баскетбола, и това прави играта там още по-трудна. Знаем, че предстоящите мачове, независимо в коя зала се проведат, няма да са лесни. Трябва да си запазим спокойствието и концентрацията, особено при силната игра в защитата, за да поддържаме високите си стандарти.

И накрая, говорейки за стрелбата от тройката, Евтимов отбеляза, че не е притеснен за този аспект от играта, тъй като се фокусира повече върху качествената защита. „Дори да не сме най-точни при стрелбата от дълга дистанция, целта ни е да защитаваме добре и да сме борбени. И днес показахме, че можем да печелим в борбата за топката, което също ме радва много.“

Евтимов подчерта още веднъж важността на адаптацията към защитата и подхода на съперника и акцентира на необходимостта от постоянно желание за победа във всеки един мач оттук нататък.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com