Владимир Петков е номер едно за сезона в NRW-Liga 3 на Германия [ИП]

Последни новини

Лидерът на ТТС Лантенбах /Гумерсбах/ – Владимир Петков е на първо място в индивидуалната ранглиста на мъжката NRW-Liga 3 на Германия по тенис на маса. Това е окончателното класиране за сезон 2017/2018 година.
Възпитаникът на плевенския СКТМ Тетрон е първа ракета на отбора си. От изиграните 35 срещи в шампионата той е спечелил 33. Само през есенния полусезон е допуснал 2 загуби – от Мартин Биолек /TTG Нетпхен/ и Милан Хетценгер /TTG Ниедеркасел/. През пролетния дял е с пълен актив 15 от 15. Благодарение на силните изяви на Владко, състава от Гумерсбах си извоюва по безапелационен начин първото място в NRW-Liga 3 и се изкачи в горната дивизия. Постижението на плевенчанина бе очаквано, тъй като класата му е доста над тази на съотборници и съперници. В предишните сезони той игра успешно в по-горните немски дивизии. През лятото направи жест към съотборника си в Тетрон – Даниел Станчев да му помогне да се адаптира по-бързо в Германия и заигра с него в ТТС Лантенбах, вместо да приеме някоя от много оферти на далеч по-силни отбори.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com