Възрастна жена нападната от бездомни кучета в Плевен, ранена.

Плевен днес


Една възрастна дама е получила 12 шева слeд заплашителна среща с група улични кучета в сърцето на Плевен. Инцидентът се разигра няколко дни по-рано. Нападението стана изключително рано, преди 05:00 сутринта, когато жената се е насочила към автобусната спирка, с цел да се качи на автобус.

„Тя е принудена да посещава клиника всекидневно за инжекции и смяна на превръзките. Живее със силния стрес от случилото се“, сподели Венцислав Димитров, нейният син, пред екипа на Нова телевизия.

„Едно от кучетата я е ухапало, и след това още десетина са се включили в атаката. Благодарение на младо момиче и момче, които са намерили сили да я помогнат, тя е останала жива“, добави Димитров. Той обясни още, че майка му има дългогодишен опит в отглеждането на кучета и изпитва дълбоки чувства към тези животни.

Димитров изрази мнение, че в Плевен не се предприемат необходимите стъпки за решаване на проблема с бездомните животни. Той сподели, че майка му възнамерява да предяви иск към местната администрация с искане за стартиране на действия относно контрола на бездомните кучета.

Информацията за статията е предоставена от dnes.bg.