Възстановено движение на тролейбуси в Девети квартал на Плевен след ремонт на улица „Пирот“

Последни новини


Тролейбусен транспорт в Плевен възстановен след временни промени в маршрута

В Плевен жителите на Девети квартал отново могат да се възползват от тролейбусите на линии 31, 1 и 19, които обслужват района. Движението на градския транспорт беше възстановено след ремонт на пътната настилка по ул. „Пирот“, която беше повредена в резултат на силната градушка на 8 май.

Инж. Ангел Несторов, управител на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, съобщи, че проблемът е бил отстранен своевременно: „И за трите линии от четвъртък следобяд сме възстановили движението на тролейбусите по ул. „Пирот“, след като проблемът с пътя там беше решен за часове.“

Поради необходимостта от спешен ремонт тролейбусите бяха временно пренасочени по обходен маршрут през магазин „Лайф“, 9-и квартал, Изнесения факултет на ВВВУ „Георги Бенковски“, Плевен – Ловеч, за да се върнат в градския трафик в посока жк „Мара Денчева“ – Община Плевен. Сега, след като улицата е отново отворена за движение, тролейбусите продължават маршрута си както обикновено.

Общината се извинява за временните неудобства и благодари на гражданите за търпението, през което преминаха. Пътуващите от и към Девети квартал на Плевен могат да очакват нормализирането на градския транспорт и спазването на обичайните разписания.