В Плевен наградиха отличниците на международно пчеларско изложение.

Плевен днес


На специална церемония бяха наградени участниците, които се отличиха в 21-вото издание на международното пчеларско изложение в Плевен. Международното жури, ръководено от Бернард Хойбел, имаше задачата да избере победителите сред претендентите.

Основната награда „Крило на успеха“ беше присъдена на фирма „Медекс Нутришън“ ООД от с. Попина за техния сепаратор KONIGIN. Димитър Бондуков от гр. Раковски получи приза за най-проспериращ млад пчелар. Награди за нов продукт и нова технология бяха връчени на „КОРЕКТ НИКОЛОВ“ ООД от Добрич и Калин Трифонов от Видин, както и на „Сердика Фарма Ринг“ от София. Инвестиция на годината се присъди и на Саафет Исмаилова Аторино от Летница, „Бии Хаус БГ“ от Ямбол и отново на „КОРЕКТ НИКОЛОВ“ ООД.

„Странджа Еко Пак“ ООД от Бургас спечели наградата за нов производ на пчелен продукт, а за най-млад участник беше отличена Исмералда Салваторе Аторино от Летница. Две фирми от Плевен получиха отличия за атрактивно представяне.

Заместник-областният управител Николай Абрашев и съуправителят на организатора на изложението „Партнерс Експо“ ЕООД, Чавдар Велинов, благодариха на всички участници и изразиха желание за продължаване на традицията на изложението следващата година. На изложението бяха представени разнообразни пчелни продукти и иновации в пчеларството от 112 фирми, пчелари и организации от различни държави.

[Допълнителните статии от категорията са свързани с други събития в Плевен, включително откриването на изложението и избора на бебе на годината в община Левски.]

Източник на информацията: PlevenZaPleven