Прокуратурата разследва брутално убийство от братя в Еница.

Плевен днес


На 12 февруари 2024 година Плевенският окръжен съд ще разгледа наказателно дело, свързано с обвинения за убийството на 44-годишен мъж от село Еница, който е бил баща на две деца. Делото е регистрирано с номер 400/2023 и е въз основа на обвинителен акт, издаден от Окръжната прокуратура в Плевен.

Обвиняеми по делото са двама братя с ромски произход, идентифицирани с инициалите И.Р.А. и А.Р.А. Те са официално обвинени, че на 26 юли 2022 година са причинили смъртта на Валери П.Р. чрез нанасяне на множество удари с нож. Престъплението е характеризирано като особено жестоко, тъй като е засегнало жизненоважни органи на жертвата.

Според законодателството на Република България, деянието попада под член 116, ал. 1, т. 6 във връзка с член 115 и член 20, ал. 2 от Наказателния кодекс. За такова престъпление законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор, или доживотен затвор без право на замяна.

Новината също така споменава други случаи, които в момента се разглеждат от Окръжен съд Плевен, включително дела за разпространение на наркотици, смъртта на мотоциклетист на пътя и постъпили дела за 2023 година.

Източник на информацията: PlevenZaPleven