Гулянци отбеляза 1 март с мартеници за деца и ученици.

Плевен днес


Днес малките възпитаници от подготвителната група на детска градина „Незабравка“ в град Гулянци посетиха кмета на общината, Лъчезар Яков. Приятното посещение беше украсено с подаръци за домакина, включително ръчно изработена мартеница и колекция от детски стихчета и песни. Сърцата на всички бяха стоплени от детските прегръдки и усмивки, които бяха истинските ценни дарове на срещата.

Децата имаха възможността да разгледат кабинета на кмета, да видят наградите, които общината е получила, както и да се запознаят с уникалния ключ на града. Те дори седнаха зад бюрото и играеха ролята на градоначалници за кратко. Всеки един от тях беше облагороден с мартеница, получи лакомства и магнити с изображение на Гулянци като спомен от посещението.

Кметът Лъчезар Яков се погрижи мартенички да получат не само децата от посещението, но и всички ученици и деца в детските градини на община Гулянци, както и служителите в местните учреждения и минувачите в центъра на града. Инициативата беше подкрепена от екипа на ЦОП в Гулянци, като Баба Марта раздаваше мартенички и носеше желанията на общината за здраве и благополучие на жителите.

Информацията и снимките са предоставени от Пресцентъра на Община Гулянци.

Източник на информацията: PlevenZaPleven