ДГ „Снежанка“ радостно посрещна Баба Марта с традиционни мартеници.

Плевен днес


В детската градина „Снежанка“, за поредна година, малчуганите приветстваха с вълнение приближаването на Баба Марта. С радост и усмивки посрещнаха любимата гостенка, която е фолклорен символ на настъпването на пролетта. В чест на Баба Марта, децата представиха песни и стихотворения, а също и внимателно слушаха разказа ѝ за срещите с животните в гората.

Традиционно, Баба Марта развесели всеки присъстващ, като завърза мартеничка на всяко детско китче и сподели с тях истории за слънчевата пролет, която носи топли лъчи, цветя и зелени треви. Децата от подготвителни групи, облечени в български народни носии, отбелязаха празника с народен танц, а също така пяха и за измислените персонажи Пижо и Пенда, които Баба Марта бе привела със себе си.

Празничното събитие в детската градина „Снежанка“ мина под знака на щастливите детски усмивки и настроение, увековечено с множество мартенички на ръцете на децата.

Информацията и снимките за събитието са предоставени от ДГ „Снежанка“. Други новини от категорията споменават също посрещането на Баба Марта в ДГ „Калина“, празника обявен от Община Плевен, а така също и празничното настроение, което Баба Марта донесе в офис на неупомената организация.

Източник на информацията: PlevenZaPleven