Дебютният роман „Реванш“ на следователя Цвятко Камбуров вече на пазара

Последни новини


В сряда вечер в Арт центъра в Плевен беше представен дебютният роман „Реванш“ на Цвятко Камбуров, който е работил като следовател в града повече от 38 години. На събитието, проведено в Градската градина, присъстваха негови близки, приятели и колеги.

Романът, писан повече от десетилетие, проследява историята на български следовател през 90-те години, хвърляйки светлина върху неговите професионални и лични изпитания. Творбата е с дължина от близо 800 страници и включва елементи на полуавтобиографичност, разказвайки история за упоритост, компромиси и моралните избори между добро и зло, както и за трудностите на втория шанс.

Обложката на книгата е творба на плевенската художничка Майя Ананиева. Авторът изказа благодарност към своето семейство и всички, които подкрепиха неговото начинание. В представянето участваха представители на Община Плевен и местната общност, а Цвятко Камбуров възползва от възможността да раздаде автографи.

„Реванш“ е наличен в книжарниците от веригите „Сиела“ и „Хеликон“, а Цвятко Камбуров е автор и на други литературни творби, включително хумористични разкази.