Денонощие арест за двама пияни шофьори [ИП]

Крими

На 25 септември 2018 година около 14.10 часа на улица „Гривишко шосе“ в град Плевен автопатрул на Първо РУ – Плевен спира лек автомобил „Рено Меган Сценик“, информират катаджиите. В хода на извършената проверка от служители на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Плевен с техническо средство Дрегер Алкотест 7510 се установява, че водачът – 49-годишен плевенчанин, управлява с 2.89 промила алкохолна концентрация. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. За извършено престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК е образувано е досъдебно производство.  Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Продължава работа разследващ полицай.
На 26 септември 2018 година в 11.06 часа на улица „Христо Янчев“ в град Долни Дъбник при проверка с техническо средство е установено, че 28-годишен от село Опанец е зад волана на „БМВ“ с концентрация на алкохол 1,79 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. 28-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. В РУ-Долни Дъбник е започнато бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор при РП Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com