Задържаха двама за наркотици [ИП]

Крими

На 26 септември 2018 година около 00,05 часа в град Кнежа, в частен дом, обитаван от 20-годишен, са установени високорискови наркотични вещества от рода на конопа, съобщи МВР-Плевен. Извършен е оглед на местопроизшествието. При извършена проверка от полицейските служители при РУ Кнежа е иззета хартиена чанта със суха зелена тревиста маса. При направен наркополеви тест се установява, че сухата зелена тревиста маса реагира на канабис. В хода на проверката 21-годишен, адресно регистриран в село Долни Цибър, общ. Вълчедръм, доброволно предава полиетиленово пликче със суха зелена тревиста маса, за която твърди, че е канабис. Уведомен е районен прокурор на РП – Кнежа. По случая са образувани досъдебни производства за извършени престъпления по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. 20-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Работата продължава разследващ полицай.
На 26 септември 2018 година е извършено претърсване и изземване в апартамент в гр.Левски, обитаван от 44-годишен. В шкаф в кухненско помещение в сгъната салфетка се намери суха зелена тревиста маса с общо тегло около 5 гр. При направения полеви наркотест веществото реагира на марихуана. Мястото е посетено от полицейски служители. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Левски за престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК. По случая образувано досъдебно производство. 44-годишният е задържан за срок до 24 часа и продължава работата разследващ полицай.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com