Деца и родители украсиха Левски в бяло и червено заедно.

Плевен днес


На 1 март, в град Левски, се празнува един от най-цветните и любимите празници в българския календар, посветен на Баба Марта. Проявявайки своята творческа инициатива, общността от деца, родители и учители предприе украсяването на централната част на града в традиционните за празника бяло и червено през последните два дни преди първи март. Участвали са различни образователни институции, включващи детски градини, основни и средни училища, което придало на парка и други зони в града изключително празничен вид.

Мартенските украшения върху дърветата и разнообразните творчески решения не само оживили пространството, но и допринесли за чувството на общност, като отразявали народните вярвания за значението на белия и червения цвят като символи на плодородие и здраве.

Община Левски изразява своята благодарност към всички образователни институти и организации, които взели участие в тази пролетна премяна на града. С пожелания за здраве, пролетна радост и благоденствие, общината поздравява всички с настъпването на Баба Марта.

Източник на информацията: PlevenZaPleven