Кметът Христов представи нов управленски план за Плевен 2023-2027.

Плевен днес


Д-р Валентин Христов, кметът на Община Плевен, представи своята управленска програма за следващия мандат (2023–2027 г.) на заседание на Общинския съвет. Програмата е разработена в съответствие със законовите изисквания и включва стратегически цели, приоритетни дейности, срокове и очаквани резултати. Документът е динамичен и подлежи на допълнения и промени с времето.

Основните стратегически цели на управлението са подобряване на жизнената среда, качествено управление с активно гражданско участие, икономически растеж и насърчаване на връзката между образованието и бизнеса.

Програмата е разделена на три приоритетни области:

Първият приоритет „Зелена и достъпна градска среда“ включва подобрения на транспортната инфраструктура, развитие на устойчивата градска мобилност, обновяване на публични пространства, инвестиции в спорт и отдих, и развитие на зелената инфраструктура.

Вторият приоритет „Иновативна и справедлива“ насочва вниманието към образованието и социалните услуги, като включва реконструкция на образователни сгради, разработване на програми за здравословно хранене, финансова подкрепа за здраве и репродуктивни проблеми, както и интегрирането на културата с туризма за съхраняване на културното наследство.

Третият приоритет „Активна и интегрирана“ се фокусира върху икономически растеж и развитие на бизнеса със създаването на индустриални зони, привличане на инвестиции, и модернизация на производствени инфраструктури.

Целящи да подобрят условията за жителите на Плевен, предложените мерки представляват засилен ангажимент към устойчивото развитие на общината. Програмата е представена и обсъдена с постоянните комисии и всеки от съветниците преди заседанието.

Източник на информацията: PlevenZaPleven