Днес плевенското Начално училище „Патриарх Евтимий“ отбелязва 118 години

Плевен днес


Днес плевенското Начално училище „Патриарх Евтимий“ отбелязва 118 години от своето създаване. Тържеството се проведе в зала „Емил Димитров“ на НЧ „Съгласие 1869“ в присъствието на ученици, учители, родители и гости. На празника присъстваха и представители на местната власт, включително заместник-кмета на Община Плевен Елина Димитрова и заместник-председателя на Общинския съвет Генади Тодоров. Директорът на училището Весела Йотова приветства всички и сподели, че НУ „Патриарх Евтимий” е едно от най-старите учебни заведения в град Плевен.

По повод годишнината на НУ „Патриарх Евтимий“, представителят на Община Плевен Елина Димитрова пожела на децата и техните преподаватели да бъдат здрави, успешни и да сбъдват мечтите си. Тя пренесе и поздрав от кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов, в който се подчертава важността на училището и мисията на родители и учители да възпитават достойни личности.

Събитието продължи с връчването на отличия на учениците, постигнали високи резултати на конкурси и в учебния процес и спечелили авторитета на училището. След това се проведе музикална програма с участието на талантливи деца от творческите школи при НЧ „Съгласие 1869“.

Източник на информацията: PlevenZaPleven