Съдебно разглеждане на трагедията: Смърт на мотоциклетист в Плевен

Плевен днес


Днес Плевенският окръжен съд ще разгледа наказателното дело с номер 1003/2023 година, което е образувано срещу И.Ц.М. от град Червен бряг. Той е обвинен в това, че на 16 август 2019 година, при управление на лек автомобил, е нарушил правилата за движение по пътищата и е отнел предимството на мотоциклет, причинявайки непредпазливо смъртта на 40-годишния Ц.М.П., също от Червен бряг.

Инцидентът е станал през деня на кръстовище. Обвиняемият не спира на знака „Стоп“ и влиза в кръстовището с около 9 км/ч скорост, поради ограничената му видимост в резултат на паркирани коли пред кръстовището. По това време, пострадалият се движи по пътя с предимство, управлявайки мотоциклет със скорост от 105 км/ч в населено място без каска. Следва сблъсък между автомобила и мотоциклета. Пострадалият пада на земята и е откаран до болницата в Плевен, но умира същия ден от получените травми.

Обвинителният акт е получен в Плевенския окръжен съд на 21 ноември 2023 година, а първото съдебно заседание, свързано с делото, е проведено на 20 декември 2023 година. Настоящото заседание е второто в откритата фаза на делото и е насрочено за 23 януари 2024 година.

Източник на информацията: PlevenZaPleven