Дъжд и сняг в очакване за Западна и Северна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогнозата за времето от 14 до 16 март 2024 г. за Западна и Централна Северна България е следната:

На 14 март се очаква облачно и дъждовно време, с постепенно спиране на валежите от север наобед. Ще духа слаб до умерен северозападен до северен вятър, който по бреговете на Дунав ще се преориентира от североизток. Температурите ще варират между 6° и 8°, а атмосферното налягане ще се повишава. В районите над 1200 метра в Стара планина се очакват снеговалежи, а максималните температури ще бъдат 4° на 1200 м и -2° на 2000 м.

За 15 март прогнозата предвижда променлива, често значителна облачност, със случайни превалявания от дъжд. Вятърът ще бъде слаб до умерен от западната четвърт, а температурите – минимуми между 2° и 4° и максимуми между 10° и 12°. Налягането няма да се променя значително, а над Стара планина се предвиждат дъжд и сняг над 1500 метра.

На 16 март облачността също ще е променлива, като сутринта в равнините и при водните басейни ще има мъгла. В предбалкана може да превали краткотраен дъжд следобед. Минималните температури ще бъдат около или малко над 0°, а максималните между 12° и 14°. Налягането леко ще се повиши, а над Стара планина се очаква краткотраен дъжд следобед с максимални температури около 9° на 1200 м и 3° на 2000 м.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска.