Дървеният Дракон донесе година на растеж и изобилие.

Плевен днес


Днес, 10 февруари, настъпва началото на Годината на Дървения Дракон, която ще трае до 28 януари 2025 година. Според вярванията от китайската култура, настоящата година обещава да бъде време на просперитет, развитие и изобилие.

В китайския фолклор, Драконите са възвишени създания, които символизират късмет и благоденствие. Те се отличават със своята страст, амбициозност и ум, и се смята, че помагат на хората в преследването на любов или победа във важни битки. За 2024 година се предвижда, че духът на Дракона ще вдъхновява хората към самоувереност и храброст при постигането на техните цели, като ще е благоприятен момент за посрещане на нови предизвикателства и реализиране на амбиции.

Китайският хороскоп предрича, че 2024 година ще бъде изпълнена с интересни възможности и събития, като насърчава всеки да разгледа света около себе си под нова светлина и да въведе положителни промени в живота си и околната среда. Определени зодиакални знаци, като Плъх, Маймуна и Петел, се очаква да се съчетаят добре с енергията на Дракона, като се асоциират с любовта към предизвикателствата и склонността към рисковете. Професионални сфери, които могат да бъдат подходящи за хора, родени в годината на Дракона, включват журналистика, преподаване, право, инженерство, архитектура, брокерство и продажби.

Източник на информацията: PlevenZaPleven