Кмет среща министър за ремонти и саниране в Червен бряг.

Плевен днес


Кметът на община Червен бряг, Атанас Атанасов, проведе среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството, Андрей Цеков, за да обсъдят прогреса по общинските проекти и други спешни въпроси. Атанасов изтъкна проблемите с републиканската пътна мрежа в общината, като недостатъчното й поддържане и липсата на ремонт от десетилетия. Министър Цеков обеща да работи върху решения и насочи към предстояща среща в Плевен с участието на Агенцията по пътна инфраструктура.

Кметът също така изрази неудовлетвореност от начина, по който са били отхвърлени предложения за саниране на някои многофамилни сгради, след което министър Цеков заяви, че ще бъде предприет преглед на процедурата. По отношение на финансирането и отчитането на проектите включени в републиканския бюджет на общината за 2024 година, Цеков спомена, че министерството няма да разполага със средства за ремонт на водопроводни мрежи, тъй като целия ресурс ще бъде насочен към общинските проекти.

Обсъждането завърши със съгласие за значението на постоянния диалог между местните власти и централното правителство. Информацията и снимки бяха предоставени от община Червен бряг.

Източник на информацията: PlevenZaPleven