Екипът на филма „Киберпрестъпност“ обикаля градове с безплатни прожекции.

Плевен днес


Екипът на новия български филм „Киберпрестъпност“ заедно с експерти от социалната кампания „Пази детето в интернет“ започва обиколка по градовете в България, предлагайки безплатни покази на филма пред ученици. Прожекцията в Плевен ще се състои на 14 февруари в кино „Арена“ и е организирана с подкрепата на председателя на Общинския съвет в града, доц. д-р Иван Малкодански, който вече е поканил местните училища да се включат. След филма ще има дискусия, по време на която учениците ще могат да задават въпроси и да споделят свои опити, свързани с интернет.

Филмът „Киберпрестъпност“, чийто сценарист и режисьор е Атанас Михайлов, е реализиран в партньорство с Дирекция Киберпрестъпност към ГДБОП и „Кино академия за таланти“. Повествованието се опира на действителни случки и проследява различни истории, за да покаже онлайн заплахите за детската аудитория и начините за преодоляване на тези предизвикателства. Във филма участват известни личности като Явор Колев, Тервел Пулев и Ники Кънчев.

Кампанията „Пази детето в интернет“, подкрепена от ЛЕВ ИНС, вече три години се бори за повишаване осведомеността и защитата на деца в интернет пространството, като обучила над 140 000 деца и учители в цялата страна. Подкрепата за филма „Киберпрестъпност“ е продължение на тези начинания.

Източник на информацията: PlevenZaPleven