Единадесетокласници разрешават казуси по възпитателни дела в Езикова гимназия.

Плевен днес


Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Плевен проведе образователна среща с ученици от 11-ти клас в Езиковата гимназия „Димитър Димов“. Фокусът на събитието беше информирането на учениците за техните права и възможностите за защита при случаи на училищен тормоз, както и възможните възпитателни мерки, които се налагат на нарушителите.

Добромир Банджаков, юрисконсулт в Община Плевен и член на комисията, представи дейността и структурата на комисията, която работи за превенцията и реагирането при проблеми с малолетни и непълнолетни, включително координация с различни институции, както и налагане на родителски санкции, когато е необходимо.

Обсъдена беше и темата за ранната превенция и разпознаване на симптомите за криминално поведение у младежите. В рамките на срещата се проведоха и ролеви игри, като учениците работиха върху случаи свързани с възпитателни проблеми.

Освен това, участниците бяха информирани за различни телефонни линии, към които могат да се обръщат по всяко време при нужда от помощ, включително национални линии за деца, изчезнали деца и борба с трафика на хора, както и на телефон 112 и отдел „Закрила на детето“ в Плевен.

Инициативата е част от серия срещи, организирани от комисията, с цел да подпомогне ученици и техните родители в областта на превенцията и справянето с противообществени действия и тормоз.

Източник на информацията: PlevenZaPleven