Облачно и дъждовно време в Западна и Централна Северна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогнозата за времето за периода от 6 март до 8 март 2024 г. за Западна и Централна Северна България предвижда следното:

На 6 март се очаква преди обяд в много райони да има мъгла, която ще се разпръсне по-късно през деня. Ще преобладава облачност, като на места ще превали дъжд. Очакват се умерени източно-североизточни ветрове и максимални температури между 12° и 14°. През нощта към 7 март се предвижда начало на дъждове. Атмосферното налягане ще остане стабилно. В планинската част ще бъде облачно с дъжд и сняг на височини над 2000 метра, където валежите ще са по-силни и ще духа северо-северозападен вятър.

На 7 март се очакват облачно време и дъждове, с умерен североизточен вятър и температури на минимума между 4° и 6°, а максималните да достигнат между 8° и 11°. Без значителна промяна на атмосферното налягане. Във високите части на Стара планина предимно снеговалежи се очакват при температури около 3° на 1200 метра и около -2° на 2000 метра.

На 8 март времето ще остане облачно. През първата половина на деня в Предбалкана ще има дъждове. Въздухът ще се понижи със слаб североизточен вятър, като минималните температури ще са между 2° и 4°, а максималните между 6° и 9°. Очаква се повишение на атмосферното налягане. В планинските райони ще продължи да вали сняг, с максимални температури около 1° на 1200 метра и около -4° на 2000 метра.

Дежурният синоптик по време на тази прогноза е Валентина Радойска.