Задават се промени в правилника на НБЛ за новия сезон [ИП]

Последни новини

Международната баскетболна федерация ФИБА е предоставила на всички национални федерации Правила за баскетболната зала, които ще влязат в сила от 1 септември. Ще се въведе и задължително лице – координатор по сигурността, което отговаря за връзка с полиция, фенове и т.н.
Официализира се като правило за гостуващи фенове билетите да се закупуват предварително, за няма загуби за домакините.
Това бяха част от темите, обсъждани на Общото събрание на Национална баскетболна лига /НБЛ/, касаещи промени в Наредбата и правилата за следващия сезон. Върху част от тях бе постигнато съгласие между клубовете и предстои да бъдат гласувани предложенията от Управителния съвет. Дискутирана бе и темата с противниковите агитки, заели местата на трибуните зад скамейката на гостуващия отбор. По нея бе решено да се увеличат двойно санкциите, но в Наредбата няма да бъде записано конкретно ограничение, а ще се следва Законът за обществения ред на спортни събития, където подобни положения са описани детайлно.
Предложено бе също, че при искане за промяна на дата и място на мач – това да става 10 дни преди въпросната среща, а не както до сега – 5 дни.
Друго предложение гласи: служебна загуба вече ще се налага чак при второ провинение – влизане и игра едновременно на повече от разрешения брой чужденци. До момента бе при първо, а сега ще има само техническо нарушение. За чужденци се броят и придобили гражданство по натурализация играчи.
Клубовете вече ще са задължени да имат отбор в А група-мъже, Суперлига за юноши или А група за юноши, само ако имат повече от четирима чужденци в състава си /до момента бе при трима/.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com