Задържаха двама мъже с метамфетамин в село Гривица, Плевен.

Плевен днес


На 16 февруари в село Гривица, служители от Първо Районно Управление в Плевен са задържали двама мъже на 42 и 46 години. По-възрастният мъж беше хванат да изхвърля през оградата на къща пакет с бяло-жълто прахообразно вещество, което според неговите твърдения е метамфетамин (пико). Пакетът беше увит в бял полиетилен и имаше неправилна форма с размери 3 х 2 см. На мястото на инцидента е извършен оглед, по време на който на около 20 метра от местопрестъплението под кофа за боклук е намерен и иззет цилиндричен контейнер, съдържащ бяло кристално вещество в полиетиленов плик.

При последвало претърсване в дома на 42-годишния мъж са открити електронна кантар, шест прозрачни пликчета и записващо устройство с антени, прикрепено към фасадата на къщата. Въз основа на тези действия е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс на България.

И двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. Прокуратурата в Плевен е уведомена и е започнала досъдебно производство по случая. Информацията е предоставена от Министерство на вътрешните работи в Плевен.

Източник на информацията: PlevenZaPleven