Изложба в Левски чества 151 години от смъртта на Васил.

Плевен днес


Кметът на Община Левски, Любка Александрова, изрази своето одобрение относно начинанието, реализирано от СОНИК СТАРТ и веригата магазини „Абсолют +“. Основната причина за този ентусиазъм се дължи на факта, че досегашните им прокети призовават към възпитание на юношите в дух на родолюбие, което е ключово за общото благоденствие.

Наталия Николова, ръководителят на ЦОП – Левски, също изрази своята благодарност към всички, които са подкрепили инициативата. Изложбата има за цел да пази историческата памет и да създаде чувство за общност около ценностите на националното самоуважение и да отдаде заслужено признание на талантливите лица.

По случай 151-годишнината от екзекуцията на Васил Левски, изложбата, която се провежда в Народно читалище „Георги Парцалев – 1901“, ще бъде достъпна за посетители до 23 февруари, както бе съобщено от пресцентъра на Община Левски.

Сред другите новини от категорията са отразяванията на уважение към живота и делото на великия български революционер Апостола, чествания на млади възрожденци в село Асеновци, стогодишен юбилей, поздравен от кмета на Община Левски, както и прославянето на първото бебе на общината за 2024 година.

Източник на информацията: PlevenZaPleven