Започва разпространението на юбилеен вестник „Дойран“ [ПД]

Акценти

От днес, 14 май, когато се навършват 150 години от рождението на генерал Владимир Вазов, започва разпространението на юбилеен вестник „Дойран“ срещу дарение, информираха за Plevendnes.com инициаторите от Сдружение „Героите на Дойран“.
Това ще е вторият брой на четивото, който излиза с идентична първа страница на първия брой, издаден през 1927 г по повод 10-годишнината от паметната битка при Дойран. Вестникът е в тираж 10 000 броя.
Съдържа интересна информация за Девета пехотна Плевенска дивизия и черно-бели снимки, факти за командващия я генерал Владимир Вазов, както и за честванията на историческата дата назад в годините. Вестникът се разпространява в два пункта в центъра на Плевен, в които има поставени и кутии за дарения – в района на Театъра и на Водната каскада, както и в обществени сгради, културни институти и др.
Вестникът е част от националната кампания за набиране на средства за паметник на героите на Дойран, който ще бъде издигнат в центъра на Плевен. Четивото има и образователна роля за ученици и граждани. Средства могат да бъдат превеждани и по банков път:
Дарителска сметка в „УниКредит Булбанк“ АД:
Сдружение „Героите на Дойран“
IBAN: BG14UNCR70001523266575
BIC: UNCRBGSF

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com