Заседание в Плевен за образователната интеграция на рискови деца.

Плевен днес


На 13 февруари в Плевен се състоя заседание на Областното координационно звено за прилагане на Механизма за съвместна работа между институциите, което цели да включи в системата на образованието деца и ученици, които са извън нея или рискуват да напуснат училище. Заседанието беше открито от заместник-областния управител Николай Абрашев.

По време на срещата, началникът на Регионалното управление на образованието в Плевен, Албена Тотева, сподели, че Плевенска област има 100% обхват на учениците от 7 и 8 клас, благодарение на сътрудничеството между училищните директори и общинските администрации. Също така, имаше коментари относно добрата работа по включването на децата в образователната система в отделни общини и призив към по-активна междуинституционална координация.

Тотева настоява за въвеждането на санкции срещу родители, които не осигуряват образование на своите деца, и информирането на областния управител за подобни случаи. Абрашев подчерта, че децата извън образователната система биха могли да станат безработни в бъдеще.

На събитието се обсъдиха и трудностите при осигуряване на образование за всички деца, обменяха се опит и идеи и беше подчертана необходимостта от по-добрата координация между институциите и актуализиране на информацията за децата, напуснали училище.

Източник на информацията: PlevenZaPleven