Ютюбър и приятели дариха 12000 лева в Плевен за добро.

Плевен днес


Шест центъра за настаняване на деца от семеен тип в Плевен и два спортни клуба в града получиха дарение на обща стойност 12 000 лева от Константин Кънев, създател на YouTube канала NoThx, и негови приятели. Това дарение е част от благотворителната инициатива „ГеймингЗаДобро“, която се провежда за седма поредна година. Кънев и съмишлениците му вярват, че игрите могат да бъдат използвани за добри дела и се стремят да стимулират подобни кампании в общностите на геймерите.

Дарените средства са били изразходвани за закупуването на различни пособия, включително електроника и спортни оборудвания, след предложение от социалния център. Анелия Цанкова, ръководител на шестте детски центъра, изрази своята благодарност към дарителите.

Освен това, Константин Кънев и неговата група посетиха спортните клубове „Спартак Плевен“ и „Акробатика Плевен“, където дариха спортни принадлежности. По време на визитата си в Плевен, те бяха посрещнати от кмета д-р Валентин Христов и заместник-кмета Елина Димитрова, както и от служители на местната администрация.

Кънев, който е икономист по образование, е популярен сред българските YouTube потребители с над 200 хиляди абонати и 54 милиона гледания. Чрез канала си NoThx и благотворителната инициатива, той вдъхновява много хора в областта на гейминга да правят добро и да подкрепят социални каузи.

Източник на информацията: PlevenZaPleven