Здраве и воля пожелаха на участниците в похода „По стъпките на апостола” [ИП]

Общество

Тази сутрин потегли първата група участници в 24-то издание на  Националния поход „По стъпките на Апостола”. „Когато тръгнахме за първи път на този преход през далечната 1995 г., не сме си мислели дори, че това ще стане традиция, че толкова много и млади хора ще се включат в тази наша инициатива”, сподели един от основателите на похода и почетен председател на плевенския Общински комитет „Васил Левски” Васил Копчев снощи, когато пред паметника на Васил Левски в Плевен беше даден официалният старт на похода.
Участници в седемте лъча и техни ръководители по традиция се събраха пред паметника, за да засвидетелстват почитта си към великия българин, преди да тръгнат по неговите стъпки през Балкана.

Да изпратят походниците и да им пожелаят лек път бяха дошли заместник-кметът на Община Плевен Стефан Милев, председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, представители на местната администрация, граждани.
„На първо място пожелавам на всички ви здраве, за да можете да преодолеете всички трудности и изпитания, пред които ще бъдете изправени. Ще ви трябва и воля, също и упоритост. А хубавото на този поход е, че ще срещнете и много нови хора, с някои от които дори ще станете приятели. Тук има и по-малки деца, които ще се влеят също в редиците на похода и това е правилният начин да учим тези след нас на родолюбие. На добър час”, пожела на походниците Стефан  Милев.
Повече от 200 деца, ученици, учители, студенти от Плевен, София, Карлово, Видин, Никопол и др. ще преминат по различни маршрути през Стара планина, за да стигнат родния град на Апостола – Карлово. Първата група участници в 24-ия Национален поход „По стъпките на Апостола” тръгна тази сутрин. Участниците от различните лъчове ще се съберат в Карлово в навечерието на тържествата по повод рождената дата на Левски – 18 юли.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com