Зимната обстановка в община Плевен: Информация към 12,30 часа

Плевен днес

По информация от общинската фирма „Инжстрой“, всички пътища в община Плевен към момента са проходими при зимни условия, след като са били почистени и обработени. Следващата стъпка е ново минаване на машините и обработка на пътната настилка. Няма проблеми и в участъците със снегонавявания, като включват районите между селата Пелишат и Згалево, Бохот – Тученица – Радишево и Върбица – Буковлък, където също пътните участъци са проходими.

Според информация от общинската фирма „Тролейбусен транспорт“, тролеите обслужват всички линии в Плевен и няма проблеми с контактната мрежа. Също така, е възстановено обслужването и по електробусната линия Плевен – Гривица, където сега няма проблеми, след като имаше някои проблеми в ранните часове на деня.

До момента не са постъпили сигнали за населени места без ток и вода на територията на общината. Всички сигнали, които се получат на горещия телефон на Община Плевен за проблемни пътни участъци, бързо се предават на съответните фирми по райони, които вземат мерки.

В заключение, Община Плевен напомня, че в съответствие с Наредба №2 за опазване на околната среда в общината, етажните собственици, домсъветите и гражданите са задължени да поддържат чистотата на общите части на жилищните сгради, тротоарите, зелените площи, паркингите и междублоковите пространства, включително и почистването от сняг и лед.