Зоопарк Кайлъка стартира засаждане и модернизация с доброволци.

Общество


В зоопарк „Кайлъка“ в Плевен започна кампания за озеленяване и облагородяване. Това обяви директорът на Общинско предприятие „Акварел“ Любомир Андреев на днешната оперативна среща в общината.

В предишната неделя с помощта на родители и техните деца бяха засадени млади дръвчета в зоопарка, който се намира в парк „Кайлъка“. Любомир Андреев допълни, че преди две седмици е имало и акция за боядисване и освежаване на пространствата, и че се надява на продължение на подобни инициативи.

В близко бъдеще ще бъде организирано и почистване на езерото на водоплаващите птици, където ще могат да се включат доброволци. Предвидено е и почистване и дезинфекция на клетките на животните, с цел приемане на нови видове, което ще допринесе за обогатяването на зоопарка.

Кметът д-р Валентин Христов сподели, че са подадени документи за подновяване на лиценза на зоопарка, който се издава на всеки пет години.

Зоопарк „Кайлъка“ е дом на около 160 животни от 27 различни вида и е съставена през 1956 година. По решение на Общинския съвет в Плевен от март 2005 година управлението на зоопарка е предоставено на общинското предприятие „Акварел“.

Информацията за статията е предоставена от Елина Кюркчиева от БТА.