Ивет Горанова наградена за спортист на годината от Българската карате федерация.

Плевен днес


На 15 март Българска Национална Федерация Карате (БНФК) проведе своето годишно отчетно събрание, на което бяха връчени награди на спортисти и треньори за техните успехи през 2023 година. Олимпийската шампионка Ивет Горанова беше удостоена с приза „Спортист на годината“. Президентът на федерацията, г-н Русалин Русалинов, лично награди отличените личности и обяви победителите в комплексното клубно класиране.

В направление WKF на първо място се класира Клуб Цанев, последван от Клуб Шурикен и Клуб Калоян. По направление WKO най-добре се представи Клуб АСКК Тракия, на второ и трето място се наредиха съответно Клуб Киокушин Севлиево и Клуб Киокушин Шумен.

По време на събранието беше прегледан и одобрен годишният отчет за дейността на федерацията, предложеният бюджет и календарът за предстоящата 2024 година. Управата на БНФК изрази своята благодарност към всички клубове, които взеха участие и уважиха събранието.

Информацията за събитието е достъпна на официалната страница на БНФК, където вероятно могат да бъдат открити и снимки от събранието. БНФК продължава също и да информира за други важни събития и успехи, свързани с каратето, включително победи на изявени спортисти като Ивет Горанова.

Източник на информацията: PlevenZaPleven