Кмет на Белене стана председател на Асоциация „Дунав“

Плевен днес


На 14 март 2024 година се състоя годишно събрание на Асоциацията на дунавските общини „Дунав“, което се проведе в зала 26 на Община Белене. Събранието беше открито от доктор Юлиян Найденов, който беше председател на Управителния съвет, и председателстващият беше избран Петър Петров, председател на Общинския съвет в Долна Митрополия. Участниците одобриха редица важни документи, включително отчети за 2023 година и работен план за 2024 година.

На събранието беше взето решение за освобождаване на стария Управителен съвет и избор на нов 9-членен ръководен състав, който ще включва кметовете на общините Белене, Силистра, Русе, Свищов, Ценово, Долна Митрополия, Две могили, Тутракан и Алфатар за следващите четири години. Кметът на Община Лом, Цветан Цветанов, беше назначен за контрольор на асоциацията.

След годишното събрание се проведе конститутивно заседание на новоизбрания Управителен съвет, където Милен Дулев, кмет на Община Белене, бе избран за председател, а Пенчо Милков и доктор Димитър Стефанов бяха определени за заместник-председатели. За изпълнителен директор на Асоциацията беше потвърдена Маргарита Цекова.

В допълнение към новината за Асоциацията „Дунав“, споменати са и други актуални теми, като например информация за Плевен, който възстановява членството си в асоциацията, и исторически събития свързани с Видинския Митрополит от 1872 година.

Източник на информацията: PlevenZaPleven