Четирима плевенски деца номинирани за Клуба на успелите.

Плевен днес


Няколко талантливи деца от град Плевен са номинирани за членство в престижния клуб „Успелите деца на България“, създаден от Фондация „Димитър Бербатов“. Включени са четири деца, сред които две двойки братя и сестри: Ани и Венелин Георгиеви от Математическа Гимназия „Гео Милев“ и Марина и Никола Кацарски от НУИ „Панайот Пипков“.

Ани Георгиева е получила номинация за своите постижения в литературата, а Венелин Георгиев – за своите успехи в математиката. И двамата са вече били номинирани в миналото за участие в клуба на Фондацията.

Марина Кацарска е отличена в областта на приложните изкуства и фотографията, докато Никола Кацарски е номиниран за своето активно участие в приложните и изобразителните изкуства, както и литературата.

Членовете на Клуб 2023 включват най-талантливите деца в България, като номинациите за спорт, наука и изкуство могат да им донесат стипендии от Фондацията. Планувано е награждаване на максимум 9 деца, разпределени по три във всяка категория и възрастова група, като включва и български деца от чужбина. Също така, в процеса на номинации може да бъде избран и педагог на годината.

Всички участници в Клуб 2023, дори тези неодобрени за награди, ще бъдат включени в алманах „Успелите деца на България“ за 2023 година, който ще бъде издаден от Фондация „Димитър Бербатов“. Фондацията е известна с това, че е първата в България, която отличава учениците за тяхната активност в различни сфери, а не само за таланта им.

Източник на информацията: PlevenZaPleven