Ивет Горанова отново се окичи с титлата „Спортист на годината“ на Плевен за рекорден шести път

Последни новини


Ивет Горанова, състезател на Клуб по бойни изкуства „Петромакс“, беше обявена за „Спортист на годината“ за 2023 от Община Плевен за шести път. Тя отлично се представи на световни и международни състезания в карате и беше наградена от местните власти, включително кмета д-р Валентин Христов. Росица Денчева от Тенис клуб „Плевен 90“ е на второ място, след като спечели няколко важни тенис турнира. На трето място е боксьорът Роселин Бачевски от клуб „Мизия 80“.

Призове и грамоти са връчени от различни представители на общината и специални гости като Любомир Ганев, Президент на Българската волейболна федерация. Талантливи млади спортисти също бяха отличени в категорията „Перспективни състезатели“.

Община Плевен разпростира благодарности и раздаде почетни плакети на различни спортисти и треньори за техните постижения и допринасяне към спорта през 2023 година. Треньорът на годината е Александър Владимиров, а отборът на годината е Баскетболен клуб „Спартак Плевен“. Също така бяха почетени с плакети спортни личности с кръгли годишнини и беше отдадена почит на починалия спортен лидер Стефка Великова и други уважавани членове на волейболната общност.