Слънчево време, възможни дъжд и сняг Западна Централна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогнозата за времето за Западна и Централна Северна България от 26 до 28 януари 2024 г. предвижда предимно слънчево време на 26 януари с умерен до силен северозападен вятър. В планински и полупланински райони се очакват облаци и кратки дъждове след обед, докато в района на Стара планина ще има снеговалежи. Температурите ще варират между 6° и 8°, с повишаващо се атмосферно налягане.

На 27 януари ще е облачно с валежи, които могат временно да преминат в сняг. Вятърът ще утихне към вечерта при минимални температури от -1° до 2° и максимални между 6° и 8°. Изключение ще правят централните части на Дунавската равнина, където ще е по-хладно с 2-3 градуса по-ниски температури.

В неделя, на 28 януари, се очакват облачност и местни превалявания от дъжд и сняг при слаб до умерен северозападен вятър. Температурите ще останат сравними с предходния ден, с минимални около 0° и максимални между 5° и 8°. Повишаването на атмосферното налягане ще продължи, а в Стара планина ще преобладава облачност със снеговалежи и силен до бурен вятър от север-северозапад.Българската синоптичка Валентина Радойска е подготвила тази метеорологична прогноза.