Идва край на безводието в Червен бряг [ИП]

Икономика

Ръководството на Община Червен бряг е провело среща с представители на ВиК – Плевен по повод продължаващото вече близо седмица безводие в града.
От Община Червен бряг съобщават, че е извършен оглед на извора на Златна Панега, откъдето се водоснабдява града. Областният управител е уверил, че ще бъдат предприети необходимите действия за нормализиране на водоподаването.
Според специалисти от ВиК, водата се избистря и се очаква възстановяване на нормалното подаване на питейна вода към потребителите, съобщават още от Община Червен бряг.
Водоподаването към по-голямата част от Червен бряг е затруднено от 29 юни, когато проливните дъждове предизвикаха авария в станция „Златна Панега”. От безводието бяха засегнати живеещите във високата част на града, Пети квартал, селата Рупци и Радомирци. Поради замътване беше спряно водоподаването за селата Тодоричене, Петревене и Румянцево, а за гр. Луковит бе въведен режим на водоподаването от 30.06.2018 г. до избистрянето на водоизточника.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com