Международният фестивал на маримбата и ударните инструменти в Плевен продължава с концерт на френското трио „SR9“ [ПД]

Култура

Международният фестивал на маримбата и ударните инструменти в Плевен продължава с концерт на френското трио „SR9“. Музикалната среща с публиката е днес, 4 юли, от 19,30 часа в зала „Катя Попова“.

Музикантите представят креативна визия на съвременното свирене на ударни инструменти в Западна Европа. Специалният начин, по който Александър Еспере, Никола Кузан и Пол Шангарние интерпретират и транскрибират произведенията на велики композитори, показва колко активно те са посветени на класическото и съвременното музикално наследство. Внимателно изучават цялостното творчество на Йохан Себастиан Бах, работят върху определена негова част и през октомври 2015 г издават първия си компактдиск „Бах за маримба”.

Трио „SR9“ е създадено през 2010 г в Националната консерватория за музика и танц в Лион – Франция. През последните пет години има изяви на много сцени и участва в голям брой фестивали във Франция и в чужбина. През 2012 г музикантите печелят три награди на Международния музикален конкурс в Люксембург: Първа награда, Наградата на пресата и Наградата на публиката. Те са лауреати на Конкурса за камерна музика FNAPEC през 2012 г и на Фондацията на Banque Populaire през 2016 г.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com