Над 6 км общински пътища ще бъдат ремонтирани по трансграничен проект в община Долна Митрополия [ИП]

Икономика

Община Долна Митрополия ще реконструира и рехабилитира 6.45 км общинска инфраструктура по проект „Рационализиране на трафика в трансграничната дунавска зона“. Той е на обща стойност близо 7 млн. 944 хил. лв., като стойността на проекта за община Долна Митрополия е 2 885 650 лв. Средствата ще бъдат осигурени Програма „INTERREG V-A Румъния-България 2014-2020“ чрез Европейския фонд за регионално развитие, беше съобщено на пресконференция, домакин на която бе кметът на Община Долна Митрополия Поля Цоновска. Присъстваха също представители на Водещия бенефициент от Окръжен съвет Мехединци, Румъния и официални гости от държавни институции.
По проекта ще бъдат извършени строителни работи на пътища на територията на Окръг Мехединци и Община Долна Митрополия.
Община Долна Митрополия ще реконструира и рехабилитира общински пътища в селата Рибен Божурица и Биволаре. Предвижда се  частично уширение на новата настилка; полагане на асфалтова настилка; засипване на пътните банкети с минералбетон; реконструкция на тротоарите; полагане на бордюри; отводняване на пътното платно от повърхностни води; провеждане на водните потоци под трасето на пътя чрез съществуващите водостоци; изграждане на нови отводнителни окопи от двете страни; хоризонтална маркировка и др.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com