Иззеха 280 литра фалшифициран перилен препарат при операция в Плевен.

Плевен днес


В рамките на специализирана полицейска операция, проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при Областната дирекция на МВР в Плевен и Първо районно управление – Плевен, бяха иззети 280 литра перилен препарат. Акцията, проведена вчера, е насочена към предотвратяването на продажбата и разпространението на стоки, които нарушават интелектуалната собственост.

Около обед (13:00 часа), полицейски служители са извършили проверка в апартамент в град Плевен, където е живеел 36-годишен мъж. В жилището им е намерено 18 кутии, пълни с пластмасови бутилки с цветна течност, маркирани с етикети на перилен препарат. Тези бутилки са общо 56 на брой и съдържат общо 280 литра течност.

Задържаният 36-годишен е взет под полицейска паза за период от 24 часа. Районната прокуратура в Плевен е информирана за случая и е бил съставен протокол по чл. 83 от Закона за МВР, във връзка със заловените стоки.

Съобщението за тази операция е публикувано от МВР Плевен, което доказателство за постоянната борба срещу икономическите престъпления и нарушенията на правата върху интелектуалната собственост.

Източник на информацията: PlevenZaPleven