Наградиха участници в конкурса за Левски в Червен бряг.

Плевен днес


В град Червен бряг се състоя церемония по награждаване на участниците в общинския ученически конкурс, организиран в чест на 151-годишнината от смъртта на българския национален герой Васил Левски. Събитието, което включваше конкурси за рисунка и литературни произведения под наслов „Величието на Левски“ и „Васил Левски – познатият и непознатият“, привлече вниманието на 75 ученици от първи до дванадесети клас от различни образователни институции в общината.

На церемонията, проведена на 19 февруари, присъстваха високопоставени представители на местната власт, включително кметът на общината и неговите заместници, както и председателят на Общинския съвет. Откриването на събитието бе поверено на зам.-кмета Нина Коцева, а общинският съветник Мирослав Михайлов представи интересна презентация за историческата фигура на Левски и неговото значение за града.

Наградите за победителите в конкурса бяха осигурени от местната администрация и подкрепени от дарения на книги от телевизионните водещи Иван и Андрей, както и от създателите на инициативата Bulgaria Wants You. Сред наградените бе и Елица Калинова Йорданова, която получи специално отличие за изработената от нея бродерия с лика на Левски.

Председателят на Общинския съвет връчи награди на отличилите се художници, а председателят на МКБППМН г-жа Наталия Цветкова връчи поощрителни награди. Всички участници в конкурса също бяха удостоени с поощрителни грамоти и книги.

Източник на информацията: PlevenZaPleven