Изложба с последните рисунки и скици на акад. Светлин Русев откриват в София [ПД]

Култура

Изложба с последните рисунки и скици на акад. Светлин Русев ще бъде открита в галерия „Арте“ в София. Експозицията ще бъде подредена в памет на Маестрото, който на 14 юни щеше да навърши 85 години. Събитието ще е в 16 часа.
„По традиция на този ден, всяка година той откриваше изложба, пазена в дълбока тайна. Това се превърна и в празник, който събираше всички почитатели, приятели и колекционери на чаша вино в чест на любимия ни художник. През годините изложбите-изненада за рождения ден на Светлин ставаха все по-разтърсващи като идеи и неочаквани като реализация. Последната изложба трябваше да бъде автобиография… автобиография, синтезирана в една творба – равносметка на един живот“, информират организаторите.
Ден преди да си отида от този свят известният плевенчанин пише: „…..Лyтаx cе в тъpcене на магическия философски камък, на мъдpостта, c вечните отговори на живота отсам и живота отвъд. Стигнах до каменна кариера, c кървавите следи на време, тpyд и мъка. Повярвах, че cъм намерил пътя – илюзия!!! „Защо е път, ако не води към xpама?!“ – недоумяваше старицата от онзи филм…“ (25 май 2018 година, Светлин Русев)
Изложбата на ул. Бузлуджа 31 ще продължи от 14 до 16 юни. Събитието се провежда едновременно с това в Софийска градска художествена галерия, където на 14 юни ще бъдат изложени постери със снимки на каменната композиция, която Маестрото искаше да постави до самата галерия.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com