Инвеститор от Плевен награден с отличие от Министерството на иновациите и растежа

Последни новини


На събитие организирано от Българската агенция за инвестиции (БАИ), бяха връчени годишните награди „Инвеститор на годината“ за 2023. На церемонията, реализирана под егидата на Министерството на иновациите и растежа, се отличиха успешните инвестиционни проекти в България през изминалата година. В категорията за зелени инвестиции наградата бе присъдена на компанията „Глас Контрибюшън“ ЕАД за разширяването на стъкларския им завод „Рубин“ в град Плевен и използването на технологии за намаляване на CO2 емисиите. Церемонията е посетена от правителствени представители, местна власт, дипломати и бизнес участници.

Предходния ден, министър Милена Стойчева връчи на „Глас Контрибюшън“ ЕАД сертификат за приоритетен инвестиционен проект по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). Проектът за модернизация на стъкларския завод включва нова технологична линия, която ще намали емисиите и енергийното потребление, подобрявайки производствената ефективност. Също така ще се създадат нови работни места и се инвестира в образованието на бъдещи кадри чрез специализирана академия. Инвестицията е оценена на 110 милиона лева.

Министър Стойчева подчертава ангажимента на ведомството си към подкрепата на проекти, които водят към увеличена ресурсна ефективност и екологичност на производствата.