Ирина Илиева насърчава ученическо доверие с проекта „Презареди бъдещето си“.

Плевен днес


На 13 март 2024 г., представители на Фондация УниКредит и JA Bulgaria проведоха среща в УниКредит Булбанк. Обсъдени бяха подготовката и ролята на доброволците от УниКредит за предстоящата Световна седмица на парите от 18 до 24 март, която има за цел да образова младите хора за финанси. JA Bulgaria е домакин на събитието в България под покровителството на ОИСР.

В рамките на Световната седмица на парите, 10 от 18-те одобрени училища ще участват в проект „Презареди бъдещето си“, иницииран от JA и Фондация УниКредит, целящ да намали ранното отпадане от училище. Ирина Илиева, изпълнителен директор на JA Bulgaria, изтъкна значението на проекта за повишаване на доверието на учениците в образователната система. Бяха разгледани и реализирани активности в 4 училища, както и сътрудничеството им с местни банкови клонове.

Срещата показа устрема и признателност към Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, за нейната подкрепа и проявен интерес към проекта и предстоящите инициативи.

Проектът „Презареди бъдещето си“ стартира през януари 2024 г. и се очаква да продължи до август 2026 г., целящ да достигне до 14 000 ученици от различни страни, включително и България, покривайки ученици на възраст 10-19 години от 7 области в страната.

Източник на информацията: PlevenZaPleven