Клуб „Спартак 14“ спечели медали на национално първенство по карате.

Плевен днес


На 9-ти и 10-ти март в Пловдив се състоя второто национално първенство по шотокан карате за участници с квалификация от бял до син пояс. В събитието участваха над 250 състезатели от 21 различни клуба от цялата страна, като клуб „Спартак 14“ беше представен от 16 участници. Тези състезатели спечелиха общо 15 медала – 3 златни, 3 сребърни и 9 бронзови в различни дисциплини и възрастови групи.

Сред отличниците от клуба, Симона Тодорова заслужи злато в кихон ипон кумите за деца на възраст между 7 и 9 години и бронз в санбон кумите. Калина Игнатова и Теодора Цветанова спечелиха сребърни медали в същата дисциплина, но в различни възрастови групи, а Максим Боев получи сребърен медал за своята изява в ката за младежи на възраст между 10 и 11 години.

Треньорските ръководители Милена Кирниколова и Любомир Димитров изразиха задоволство от успехите на младите състезатели под 12 години. На втория състезателен ден бяха и надпреварите за състезатели над 12 годишна възраст, където Александър Начев и Максим Моисеев станаха национални шампиони в своите дисциплини и категории. Допълнително, в бронзовата дивизия се наредиха Павлин Садай, Десислава Гюрецова и Аксел Гюляйдинов.

Старши треньорът Кирниколова коментира, че това събитие е показателно за нивото на начинаещите състезатели и че предстоят много турнири за тях за натрупване на опит и подобряване на уменията.

Източник на информацията: PlevenZaPleven