Кметовете от Северна България посетиха ЛЕОНИ в Плевен – галерия.

Плевен днес


Кметът на Плевен, д-р Валентин Христов, заедно с други кметове от областите Плевен и Враца и представители на местните бюра по труда, посетиха фабриката на ЛЕОНИ България, известна в областта на производството на кабелни инсталации за автомобилната индустрия. По време на визитата, делегацията обсъди с ръководството на ЛЕОНИ практиките за привличане и обучение на работници от региона, включително и от Северна България.

През последното тримесечие на предходната година, според данни на Националния статистически институт, наблюдава се увеличение на безработицата в сравнение със същия период от предходната година, като ръстът сред мъжете е по-значим. Заводът в Плевен, открит преди 6 години, предоставя равни възможности за кариерно развитие в повече от 10 различни професионални области. Новите служители преминават през теоретична и практическа подготовка с помощта на опитни треньори.

Посетителите бяха впечатлени от модерните производствени условия, които спазват стандарти за безопасност и използват напреднали технологии. Ръководството на ЛЕОНИ посочи, че над 70% от доставчиците са български фирми и подчерта намерението си да увеличи техния дел. Обсъдени бяха и възможностите за инклузия на служители от уязвими социални групи и сътрудничеството при промени в производствените обеми.

Андрей Косоухов, директор на ЛЕОНИ България, сподели значението от диалога с местните общности, особено в контекста на демографските промени, и изрази надежда делегационните посещения да продължат.

ЛЕОНИ е глобален доставчик в автомобилната индустрия, предлагащ продукти, услуги и решения за управление на енергия и данни. Компанията има около 95 000 служители в 27 държави и годишни продажби от около 5.1 милиарда евро за 2022 година.

Източник на информацията: PlevenZaPleven