Кметът д-р Христов награди артилеристи с високо отличие годишно.

Плевен днес


На 11 март, в чест на Деня на ракетните войски и артилерията, плевенското Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“ поддържа своята традиция като връчи годишните си награди в концертната зала на Военния клуб в града. Сред присъстващите беше и кметът на Плевен, д-р Валентин Христов, който връчи главната награда „Лидер на специалност ‘Артилерия’“ на курсант старшина Валентина Николова от Национален военен университет „Васил Левски“. Кметът поздрави Николова за постиженията и й пожела здраве и професионални успехи.

Председателят на сдружението, Радослав Георгиев, напомни за историята на празника и спомена, че сдружението раздава своите награди от 2006 година. Освен главната награда, бяха връчени и отличия „Доблест“ за храброст и спасяване на човешки животи. Ученици, педагози, общественици и военнослужещи, подпомагащи дейността на сдружението, също бяха удостоени с награди.

Сред специалните гости на събитието бяха заместник областният управител, директорът на регионалната пожарна дирекция, директори на училища, военнослужещи и други. Празничната атмосфера беше подкрепена от изпълнения на деца от местни образователни институции.

Информацията е предоставена от Пресцентъра на МВР Плевен.

Източник на информацията: PlevenZaPleven