Д-р Христов, кмет на града, връчи върховната награда от Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“ на тържествена церемония

Последни новини


На 11 март, по случай Деня на ракетните войски и артилерията, в Плевен се проведе тържествена церемония, организирана от Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“, където бяха връчени техните годишни награди. Кметът на Община Плевен, д-р Валентин Христов, присъства на събитието и връчи най-престижната награда „Лидер на специалност „Артилерия“ на курсант старшина Валентина Николова от Националния военен университет „Васил Левски“. В приветствието си, кметът изрази пожелания за успех и здраве на наградената.

Председателят на сдружението подполковник Радослав Георгиев напомни историята на празника и факта, че наградите се връчват от 2006 година. На събитието бяха връчени и други отличия, включително „Доблест“ първа степен за спасяване на човешки живот. Тази година, отличието бе връчено на Алпай Асков, ученик от Спортното училище, и младши инспектор Георги Костов от пожарната служба в Кнежа; както и „Доблест“ трета степен на ученичките Габриела Бебенова и Радинела Павлова от Плевен за участието им в благотворителна дейност. Някои директори на училища, педагози и общественици, които са подпомагали сдружението, също получиха отличия.

Сред гостите бяха представителите на местната администрация, директори на училища, ученици и военнослужещи. Детска градина „Звънче“ и Максим Николов от училище „Христо Ботев“ в Плевен се погрижиха за празничната програма.